Retket

Tutustu luontoon melomalla. Intiaani-kanootilla pääset liikkumaan paikoissa mihin ei muuten pääse. Melonta on paras vesillä liikkumista tapa, jos haluaa liikkua hiljaa ja sulautua luontoon. Liikkuminen tapahtuu omatoimisesti ja omaan tahtiin. 
Spa Hotel Casinon majoitusasiakkaana saat käyttöösi kartan ja ohjeet puhelinsovelluksen lataamiseen, jolla kestät kartalla seikkailusi aikana. Melontaretki tapahtuu Pihlajavedellä olevalla norppien kotivesillä.

Tämä on turvallista kokemattomallekin melojalle, koska saarien suojassa on turvallista meloa. Lähtöpaikasta on 7km sisällä pari yleistä taukopaikkaa, jotka on merkitty kartalle. Niissä on polttopuita, tulipaikat ja puucee. Lisäksi kartalle on merkitty hyviä taukopaikkoja, missä voi pysähtyä ottamaan aurinkoa tai vaikkapa mato-ongelle. Kanootit on rakenteeltaan tukevia ja kolmelle soveltuvia ja toimivat lähiretkeilyssä hyvin.

Omatoiminen melontaretki tuo mukavaa vaihtelua lomalle. Melonta-alue on suuremmaksi osaksi luonnonsuojelualueella, jonka lajisto on todettu monipuoliseksi niin lintujen kuin kasvien suhteen valtakunnallisesti. 

Kiikarit kannattaa ottaa mukaan ja kalastusvälineet.

Veneillen Saimaalla - Saimaacharter vuokraveneet, melonta ja sup laudat